fredag 21 september 2012

Septemberskafferi




Nu börjar vi skörda klart allt som fortfarande finns kvar ute i kolonijorden. Vi har ett hav av morötter i kylen, vitlök såklart och sen några små gula lökar. Kronärtskockor har vi skördat fyra stycken hittills. Och om inte frostnätterna förstör så blir det nog två till.

Det är en helt annan grej att äta egen kronärtskocka, den är så mild och långt ifrån de träiga exemplaren man kan träffa på i butikerna. Här snackar vi att man tillslut kan äta hela kronbladen i mitten av skockan. Hela. Doppas med fördel i olja/skirat smör med vitlök, flingsalt och ekocitron. Bästa fredagsmyset!





1 kommentar:

  1. Helt underbart! Vilken vacker bild på kronärtskocka. För övrigt känns det som jag inte ätit kronärtskocka sedan mitten av 80-talet. Men nu blev jag riktigt sugen

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...