torsdag 28 maj 2015

Makrillspastasås - ett bra alternativ till tonfisk







Ibland kommer man hem och är sådär orimligt hungrig och behöver mat inom 12 min. Igår var en sån dag för mig och då slängde jag ihop den här makrillspastasåsen under tiden som det tog för pastan att koka klart. 

Makrill är ett grymt miljöbra alternativ framför den klassiska tonfisken. Den innehåller massa Omega 3 och är sådär köttig i konsistensen precis som den mer miljöfula tonfisken är. Dessutom är makrill i tomatsås riktigt bra och nyttig  budgetmat, perfekt om du vill spara pengar inför sommarens alla äventyr.

Ingredienser 1 stor portion

1 burk makrill i tomatsås
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,75 dl krossade tomater
Kapris efter smak (jag hade stora cocktailkaprisar hemma och hackade ner två st i såsen)
Salt och peppar

Gör:

Koka upp pasta till 1 person. Hacka gullöken och riv eller pressa vitlöken och stek detta med olja på medelvärme så inte löken bränns. När den är glansig och mjuk har du i krossade tomater och låter sjuda ihop. Efter någon minut har du i kaprisen och makrillen samt all tomatsås som den ligger i. Peppra efter smak men vänta lite med saltet då både kaprisen och fisken har mycket sälta i sig själv. Finfördela fisken i mindre bitar. Låt bubbla ihop och kolla pastan. Smaka av och addera mer peppar och/eller salt. Servera med riven ost och lite kapris på toppen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...